OneGDZ » 4 клас » ГДЗ Математика 4 клас » ГДЗ Математика 4 клас до підручника Листопад Н.П. 2021 рік (частина 2)
Обкладинка ГДЗ Математика 4 клас до підручника Листопад Н.П. 2021 рік (частина 2)

ГДЗ Математика 4 клас до підручника Листопад Н.П. 2021 рік (частина 2)

ГДЗ Математика 4 клас

04.04.2023

 

Завдання 353

6 • 30 = 180

18 • 30 = (10 + 8) • 30 = 300 + 240 = 540

180 • 30 = (100 + 80) • 30 = 3000 + 2400 = 5400

1200 • 30 = (1000 + 200) • 30 = 30000 + 6000 = 36000

 

9 • 102 = (100 + 2) • 9 = 900 + 18 = 918   

9 • 12 = (10 + 2) • 9 = 90 + 18 = 108       

9 • 300 = 2700 

9 • 310 = (300 + 10) • 9 = 2700 + 90 = 2790 

 

Завдання 354

• Різницю чисел 200 і 33 збільшити в 15 разів.

   (200 – 33) • 15 = 167 • 16 = 2672

• Суму чисел 1145 і 1735 поділити на 40.

  (1145 + 1735) : 40 = 2880 : 40 = 72

• Добуток числа 175 та добутку чисел 8 і 9.

   175 • 8 • 9 = 1400 • 9 = 12600

 

Завдання 355

4678 + 22320 : 30 – 246 • 10 = 4678 + 744 – 2460 = 2962

_22320 |  30

  210       744

 _132

   120

   _120

     120

        0

+ 4678

     744

   5422

_ 5422

   2460

   2962

 

Завдання 356

Два друга каталися на роликах по спеціальній доріжці завдовжки 800 м. Вони виїхали одночасно від протилежних кінців доріжки й рухалися з однаковою швидкістю — 200 м/хв. Через скільки хвилин вони зустрілися?

s — 800 м

v1 — 200 м/с

v2 — 200 м/с

t — ? с

Розв’язання

1) 200 + 200 = 400 (м/хв) – швидкість зближення.

2) 800 : 400 = 2 (хв)

Відповідь: вони зустрілися через 2 хвилини.

 

Завдання 357

Мотоцикліст і пішохід одночасно вирушили з одного пункту в протилежних напрямках. Швидкість мотоцикліста становила 50 км/год, а швидкість пішохода — 5 км/год. На скільки кілометрів вони віддаляються за 1 год? за 2 год? за 3 год?

Розв’язання

1) 50 + 5 = 55 (км) – віддаляються за 1 год

2) 55 •  2 = 110 (км) – віддаляються за 2 год

3) 55 •  3 = 165 (км) – віддаляються за 3 год

 

Завдання 358

З однієї пристані одночасно в протилежних напрямках вийшли два теплоходи. Один із них рухався зі швидкістю 45 км/год, а інший — зі швидкістю 60 км/год. Яка відстань буде між ними через 2 год?

v1 — 45 км/год

v2 — 60 км/год

t — 2 год

s — ? км

Розв'язання

І спосіб

План розв’язування

1) Яку відстань подолав І теплохід за 2 год?

2) Яку відстань подолав ІІ теплохід за 2 год?

3) Яка відстань буде між ними за 2 год?

45 • 2 + 60 • 2 = 90 + 120 = 210 (км)

ІІ спосіб

План розв’язування

1) Яка швидкість віддалення?

2) Яка відстань буде між ними за 2 год?

(45 + 60) • 2 = 105 • 2 = 210 (км)

Відповідь: відстань між теплоходами буде 210 км.

 

Завдання 359

Дві туристичні групи одночасно вийшли з турбази в протилежних напрямках. Швидкість однієї групи становила 6 км/год, а швидкість іншої — 5 км/год. Яка відстань буде між групами через 3 год?

v1 — 6 км/год

v2 — 5 км/год

t — 3 год

s — ? км

Розв’язання

1) 6 + 5 = 11 (км/год) – швидкість віддалення.

2) 11 • 3 = 33 (км)

Відповідь: між туристичними групами буде 33 кілометри.

 

Завдання 360

Сторона кожного квадрата дорівнює 4 см. Знайди площу зафарбованої частини в кожному квадраті.

Сторона — 4 см

1 — S — ? см2

1/2 — S1 — ? см2

1/4 — S2 — ? см2

1/8 — S3 — ? см2

3/4 — S4 — ? см2

Розв’язання

1) 4 • 4 = 16 (см2) – площа квадрата.

2) 16 : 2 = 8 (см2) – площа зафарбованої частини першого квадрата

3) 16 : 4 = 4 (см2) – площа зафарбованої частини другого квадрата

4) 16 : 8 = 2 (см2) – площа зафарбованої частини третього квадрата

5) 16 : 4 • 3 = 12 (см2) – площа зафарбованої частини четвертого квадрата

 

Завдання 361

Два вантажні автомобілі одночасно виїхали з автопарку в протилежних напрямках. Швидкість одного з них становила 70 км/год, а швидкість іншого — 60 км/год. Якою буде відстань між ними через 4 год?

v1 — 70 км/год

v2 — 60 км/год

t — 4 год

s — ? км

Розв’язання

1) 70 + 60 = 130 (км/год) – швидкість віддалення.

2) 130 • 4 = 520 (км)

Відповідь: відстань між автомобілями буде 520 км.

 

Завдання 362

×  78

    25

+390

 156 

 1950

×  792

      63

+2376

4752

49896

10000 – 94 • 38 = 6428

49 • 52 + 7896 = 10444

×  94

    38

+752

 282

 3572

_10000

   3572

   6428

× 49

   52

+98

245

2548

+ 2548

   7896

  10444

 

Додати коментар
Коментарі (5)
Пезда єбана
19.04.2024
Марк Цоклан, сука
Марк Цоклан
05.04.2024
Т ююююю
Марк Цоклан
05.04.2024
412 н омер як поняяти WAT
Лох
22.05.2023
Де взялось три в 46 завданні
Гриша
18.05.2023
Алаатаалаосоаиствталстенееен в начале войны и на территории
Копірайт © 2018 – 2023 Дайте Хліба Inc. Всі права захищені.